Nogomet
73

Plakalo odlično zamijenio Bandovića: Puno mi znači podrška i aplauz publike

Piše: D. B.
Mladi golman FK Sarajevo Emir Plakalo je od prve minute jučerašnje utakmice osmine finala Kupa BiH stajao na golu FK Sarajevo zamijenivši standardnog čuvara mreže Dejana Bandovića, koji u posljednje vrijeme nije u dobroj formi. Mladi golman je odlično odradio svoj posao i spriječio ekipu Travnika da zatrese mrežu njegovog tima.

Novi trener FK Sarajevo Meho Kodro u svojoj prvoj utakmici na klupi Divova napravio je nekoliko izmjena u početnom sastavu, što je rezultiralo visokom pobjedom nad Travnikom rezultatom 4:0.

"Odigrali smo dobru utakmicu kao tim, što je dalo dobar rezultat. Šef je izveo na teren izmijenjen sastav i drago mi je što smo zasluženo pobijedili", izjavio je Plakalo za portal Klix.ba.

On je drugi put u svojoj karijeri u zvaničnoj utakmici nastupio za prvi tim FK Sarajevo, a protiv Travnika je pokazao da se na njega može itekako računati.

"Uvijek je prelijep osjećaj stati između stativa voljenog kluba, pogotovo ako ste tu dugo. Šef mi je ukazao priliku i zahvalan sam. Nadam se da sam posao odradio korektno. Imao sam nekoliko lakših intervencija, a otklonio sam opasnost u situaciji jedan na jedan, čime sam zadovoljan", kazao je mladi golman FK Sarajevo.

Dosad standardni prvi golman FK Sarajevo Dejan Bandović već neko vrijeme nije u dobroj formi, na čemu mu zamjere ponajviše navijači. S obzirom na svoju vijernost klubu i rad na treninzima, Plakalo je definitivno zaslužio priliku koju mu je dao Kodro. Osim toga, Emir uživa podršku navijača, što se pokazalo nakon utakmice protiv Travnika.

"Podrška navijača mi mnogo znači. Lijep je osjećaj dobiti aplauz od publike nakon utakmice. Imam maksimalnu podršku saigrača, posebno Ivana Tatomirovića i kapitena Amera Dupovca", rekao je Plakalo.

Da li će stajati na golu i u prvenstvenoj utakmici protiv Slavije, nije siguran.

"Moje je da radim i dajem sve od sebe, a na šefu je da odluči ko će igrati", jasan je bio Plakalo.

Sarajevo i Slavija igraju u nedjelju u okviru 10. kola BHT Premijer lige na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 15:00 sati.