Nogomet
468

Petrović odradio prvi trening na Grbavici, Baždarević došao pružiti podršku

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novi trener Željezničara Slavko Petrović odradio je prvi trening sa ekipom Plavih, a podršku mu je pružio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Petrović je nakon današnjeg predstavljanja na konferenciji za medije održao trening sa prvim timom gdje se priključio i Srđan Stanić koji je za vrijeme boravka Miloša Kostića trenirao sa juniorima.

Trening je obavljen na glavnom terenu stadiona Grbavica, a svojim pristustvom podršku novom treneru i ekipi koja je upisala tri vezana ligaška poraza pružilo je više od stotinu navijača Plavih koji su aplauzom pozdravili ekipu.

Podršku je pružio i selektor BiH Mehmed Baždarević koji je danas saopćio spisak igrača koji će konkurisati za prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji. Naš tim u 1. kolu igra protiv Estonije 6. septembra na Bilinom Polju u Zenici.

Igrači Željezničara će nakon treninga putovati u karantin, a odmah se na prvom treningu mogla vidjeti disciplina i tempo koje zahtijeva Slavko Petrović.

Željezničar će u 7. kolu BHT Premijer lige gostovati Čeliku naredne subote.