Izbor njemačkog SportBilda
0

Pepe prvi među nogometnim "razbojnicima", Materazzi drugi

Sarajevo-x.com
Pepe (Foto: AFP)
Pepe (Foto: AFP)
Nesportski potezi Luisa Suareza iz Liverpoola i Patrica Evre iz Manchester Uniteda bili su povod za novinare njemačkog SportBilda da naprave listu "razbojnika" na terenu.

Tako je ovaj ugledni njemački magazin objavio 15 imena igrača i trenera koji nerijetko prave nesportske poteze tokom utakmica.

Na prvom mjestu je Pepe iz Real Madrida, koji je u nekoliko posljednjih godina napravio nevjerovatne nesportske poteze tamo gdje nije smio, na nogometnim terenima. Posljednji od tih poteza bio je onaj kada je Portugalac stao Messiju na ruku.

Na drugom mjestu je Marco Materazzi, bivši igrač Intera, dok je Zlatan Ibrahimović na trećem mjestu. Četvrti je Luis Suarez, a na petom mjestu je trener Real Madrida, Jose Mourinho, koji je proteklog augusta gurnuo prst u oko pomoćnom treneru Barcelone Titi Vilanovi.

Top 15 nogometaša i trenera "razbojnika"

  1. Pepe (Real Madrid)
  2. Marco Materazzi (Inter Milán)
  3. Zlatan Ibrahimović (Milan)
  4. Luis Suárez (Liverpool)
  1. Jose Mourinho (Real Madrid)
  2. Mario Ballotelli (Manchester City)
  3. Nigel de Jong (Manchester City)
  4. Jermaine Jones (Schalke)
  5. Gennaro Gattuso (Milan) 10.Mark van Bommel (Milan) 11.Kevin-Prince Boateng (Milan) 12.Maik Franz (Hertha Berlin) 13.Marko Arnautović (Werder Bremen) 14.Marcelo (Real Madrid) 15.Tim Wiese (Werder Bremen)