Nogomet
0

Pelle donio pobjedu Southamptonu nad Stokeom, Bournemouth slavio protiv Swanseaja

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 30. kolu Premiershipa Southampton je u gostima rezultatom 2:1 slavio protiv Stokea i prekinuo niz od tri utakmice bez ligaške pobjede.

Junak tima Ronalda Koemana bio je Graziano Pelle koji je postigao oba pogotka za goste. Pelle je prvi gol postigao u 11. minuti nakon asistencije Davisa, a onda je udvostručio vodstvo svog tima u 30. minuti na asistenciju Tadića.

Stoke je smanjio na 2:1 preko Arnautovića u 52. minuti, ali do kraja meča nije uspio potpuno vratiti se u meč. Gosti su u 91. minuti ostali bez Manea koji je dobio direktan crveni karton.

Uzbudljivu fudbalsku predstavu prižili su Bournemouth i Swansea na Dean Courtu. Gradel je doveo domaći tim u vodstvo u 37. minuti, ali samo dvije minute kasnije Barrow vraća stvari na početak. Barrow je prvi Gambijac koji je postigao pogodak u Premiershipu. Tako je Gambija postala ukupno 95. različita nacija koja ima strijelca u historiji prvog razreda engleskog fudbala.

Bournemouth do nove prednosti dolazi u 50. minuti preko Kinga, ali ni to vodstvo nije dugo trajalo pošto je u 62. minuti Sigurdsson pogodio za 2:2. Ovo je bio čak sedmi gol Sigurdssona u ovoj godini Premiershipa. U tom periodu, samo je Aguero ispred njega. Argentinac je postigao devet ligaških golova u ovoj kalendarskoj godini. Konačnih 3:2 postavio je Cook u 78. minuti.

Tabela: