Veliki nogometni fan
62

Papu Franju pitali Messi ili Maradona, on je dodao treću legendu "najveću po ljudskosti"

D. P.
Papa Franjo s dresom voljenog San Lorenza (Foto: Twitter)
Papa Franjo s dresom voljenog San Lorenza (Foto: Twitter)
Kao i svaki živi Argentinac, papa Franjo veliki je nogometni fan, a sada se u razgovoru za italijansku medijsku kuću još jednom oglasio o ovom sportu, što mu nije prvi put u karijeri.

Papa Franjo nikada nije krio da je veliki fan nogometa, a njegov omiljeni klub iz djetinjstva je San Lorenzo. Kao neko ko prati nogomet, u razgovoru u TV emisiji TG1 pitali su ga ko je najbolji nogometaš svih vremena.

Argentinci u toj debati daju dvojicu velikih nogometaša koje mnogi smatraju najvećima, Lionela Messija i Diega Maradonu, no papa Franjo je želio dodati još jedno ime. Naravno, to je legendarni Brazilac Pele koji nas je napustio krajem prošle godine.

Upitan da izabere između Messija i Maradone, Papa je odlučio dodati trećeg:

"Dodao bih trećeg, Pelea. To su trojica koje sam pratio i svi su sjajni, svaki sa svojim nekim specijalitetima. Messi je trenutno jako dobar. Maradona kao čovjek nije uspio, jadan, okliznuo se, a ljudi oko njega nisu mu pomogli. Njegov život je loše završio, a upoznali smo se prve godine kad sam postao papa. Došao je da me vidi", rekao je papa, a onda i nastavio:

"Messi je vrlo korektan i džentlmen je, ali među njima trojicom, najveći džentlmen je Pele. On je čovjek jako velikog srca. Razgovarao sam s njim, sjedili smo u avionu u Buenos Airesu i on je čovjek velike ljudskosti", zaključio je Papa.