Loše vijesti sa Ilidže
0

Papac ne igra zbog upale pluća, Pjanić već otišao kući

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Saša Papac neće igrati protiv Grčke zbog upale pluća, rekao je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić na današnjoj konferenciji za medije održanoj u hotelu Hercegovina na Ilidži.

Igrač Glasgow Rangersa se vratio u reprezentaciju nakon pet godina, ali će ga bolest spriječiti da istrči na stadion Koševu na sutrašnjoj utakmici protiv najbolje selekcije Grčke. Papac je upućen na ljekarski pregled, a prema riječima selektora, Saša je izuzetno razočaran ovakvim raspletom situacije.

Pjanić odletio ka Lyonu

Lyonov veznjak Miralem Pjanić je na okupljanje reprezentacije došao sa povredom, a u vrijeme održavanja pres-konferencije već je bio na aerodromu, gdje je čekao let za Lyon. Kako je Sušić rekao, mladi veznjak je napustio okupljanje reprezentacije kako mu matični klub ne bi stvarao problem.

Selektor Sušić je objasnio da Zvjezdana Misimovića, Elvira Rahimića i Senijada Ibričića nije zvao, jer je rusko prvenstvo u toku i oni su u punoj takmičarskoj formi, pa im ovakve utakmice nisu potrebne.

Pape je ponovio da je izostanak Vedada Ibiševića u utakmicama protiv Bjelorusije veliki hendikep. Osim napadača Hoffenheima, Sušić neće moći računati ni na Mehmeda Alispahića, igrača Dinama koji je slomio ruku.

"Uprkos neigranju ovih igrača imamo dobru ekipu za meč protiv Grčke, ali nam je klupa kratka. Dobro je što imamo malo igrača, jer će neki igrati 90 minuta, svi će dobiti priliku barem pola sata", rekao je Sušić. On je naglasio da će Papac biti spreman za utakmice protiv Bjelorusije.

Na teren će istrčati najbolji

Pjanića bi na sredini terena mogao zamijeniti Lechov veznjak Semir Štilić, ali će selektor Sušić o tome odlučiti nakon večerašnjeg treninga. Pape ima nekoliko kombinacija za sastav, ali će igrati najbolji.

Ohrabruje potvrda da će na Koševo istrčati Senad Lulić, pojačanje Lazija, koji je također došao na okupljanje sa lakšom povredom.

"Zbog prijašnjih loših rezultata sa Grčkom svi su igrači motivisani i žele pobjedu", rekao je Pape.

Kapiten Emir Spahić je istakao da je ovo odlična provjera prije dvije najvažnije utakmice kvalifikacija protiv Bjelorusije kada ćemo odlučivati o prvom mjestu u grupi ili prolazu u baraž. Igrač Seville je rekao da će kiks protiv Bjelorusije značiti i kraj puta prema Poljskoj i Ukrajini, gdje će naredne godine biti održano Evropsko prvenstvo.

Svi žele pobjedu

"Grci su kvalitetna ekipa. Igraju kvalitetno u odbrani i jako u napadu. Ova utakmica je prilika da se popravi skor u međusobnim duelima", rekao je Spahić, koji je na okupljanje stigao sa slomljenim nosom.

Novinarima se obratio i Haris Medunjanin, koji je rekao ga boli noga i da će večeras na treningu odlučiti hoće li sutra istrčati na teren. Sušić je rekao da neće previše rizikovati s njim i da neće igrati ako se ne bude osjećao spremnim.

Ova je prilika iskorištena i za potpis ugovora između NSBiH i kompanije ASA Auto, koja će reprezentaciji pružiti logističku podršku i ustupiti nekoliko vozila na korištenje.

Utakmica sa Grčkom se igra u srijedu, 10. avgusta sa početkom u 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase. U prodaju je pušteno 20.000 ulaznica po cijeni od 10 KM (zapad i istok) i 5 KM (sjever i jug).

Vezani članci