Novi saigrači
247

Ozil: Rado ću pomoći Kolašincu da se privikne na život u Londonu

Klix.ba
Foto: Metro.co.uk
Foto: Metro.co.uk
Mesut Ozil je za britanske medije otkrio kako se o novom Arsenalovom pojačanju Seadu Kolašincu raspitivao kod njegovog bivšeg saigrača Juliana Draxlera.

"Razgovarao sam s nekoliko igrača koji su igrali s njim u Schalkeu, kao što je Draxler. Rekli su mi da je Sead stvarno dobar igrač s karakterom koji će odgovarati našem timu. Na osnovu onoga što sam do sada vidio na treninzima, mogu reći da je veoma snažan, ali čini se da je po karakteru veoma drag momak. Sretni smo što ga imamo u ekipi. Ako bude imao pitanja gdje znam da mu mogu pomoći, rado ću to učiniti. Kao novi igrač, želite da znate gdje možete živjeti, šta raditi, koji su restorani dobri... Ako bude imao ikakvih pitanja, moja vrata su mu otvorena. Ne znam kakav je njegov engleski, ali za njega će biti dobro što veliki broj igrača i trenera zna njemački", rekao je Ozil za Arsenal Player.

Podsjetimo, defanzivac reprezentacije Bosne i Hercegovine je bio prvo pojačanje Arsenea Wengera ovog ljeta nakon što je prešao u Topnike iz Schalkea kao slobodan igrač.

Kolašinac je igrao pet uspješnih sezona u Njemačkoj, upisao je više od 100 nastupa i nada se da će impresionirati novog menadžera Wengera na klupskoj pripremnoj turneji u Australiji.