Pokazao komičarski talent
4

Oxlade-Chamberlain ima svoj TV šou i daje savjete gledaocima

Totalsport
Alex Oxlade-Chamberlain
Alex Oxlade-Chamberlain
Iako mu je tek 19 godina mlada zvijezda engleskog nogometa i Arsenala, Alex Oxlade-Chamberlain, plijeni svojom pojavom i harizmom u toj količini da mu je Arsenal omogućio da ima vlastiti TV šou.

Program Oxlade-Chamberlaina je tek krenuo s emitovanje na Arsenalovoj internetskoj, a prema prvim epizodama može se zaključiti da Alex osim nogometnog ima i komičarski talent.

Mlada zvijezda Arsenala u svom šouu odgovara na pitanja gledalaca, pokušava izvršiti zadatke koji mu isti zadaju, daje korisne savjete, odnosno "pokušava dati koristan savjet".

Najzanimljivija rubrika je po mnogima "Izazovi Chamboa" u kojoj gledatelji Oxladeu zadaju zadatak koji on mora barem pokušati izvršiti. Posljednji u nizu bili su trbušnjaci te istovremeno ispijanje šoljice čaja. Četiri pokušaja trebala su igraču Arsenala da izvrši zadatak.

Osim "Izazova", tu je i rubrika "Pitaj doktora Chamboa" u kojoj Oxlade obuče doktorski mantil i stavi stetoskop, te odgovara na pitanja gledalaca. Jednog je zanimalo kako da priđe djevojkama u noćnom klubu na što mu je "doktor" odgovorio.

"Ja imam mali problem, a taj je da nisam baš među višim momcima u klubu. Djevojke u petama su uglavnom više od mene i to stvara problem. Tako da svima koji su niski, toplo preporučujem, pričekajte četiri sata ujutro kada sve djevojke, uglavnom, izuvaju štikle i onda krenite u akciju."

Uprkos činjenici da je najveća zvijezda Arsenala ovoga ljeta napustila klub, Robin van Persie, čini se da ga je nova, na i izvan terena, već dostojno zamijenila.