Neslavni rekorder
34

Ovo je najveći prevarant prelaznog roka: Nogometaš koji je promijenio četiri kluba za 29 dana

S. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ime Amra Warde vjerovatno vam ništa ne znači budući da je riječ o nogometašu koji je svoju karijeru gradio van Liga petice, ali ovih je dana Egipćanin u žiži nogometne javnosti.

Tamo nije dospio zbog postignuća na nogometnim terenima, nego zbog dešavanjima van njega.

Naime, pošlo mu je za nogom da u ovom prelaznom roku promijeni čak četiri kluba i to za manje od mjesec dana, tačnije za 29. Podvig je to koji će teško neko nadmašiti.

Sve je počelo tako što mu je završetkom prošle sezone istekao ugovor Apollonom iz Limassola. Dugo je tragao za novom sredinom da bi 11. augusta bio predstavljen novim igračem Raja Casablance, jednog od najpopularnijih klubova Afrike.

U marokanskom timu se zadržao kraće od dvije sedmice, nakon čega je ovaj klub objavio da je uslijed propupštenih nekoliko treninga, te "ličnih i razloga mentalne prirode" raskinuta saradnja.

Potom se vratio na Kipar gdje je potpisao ugovor sa Doxom iz Katokopiasa gdje mu se, kako kaže, nije svidjelo pa se vratio u domovinu.

Novu dobrodošlicu mu je poželio egipatski Pharco FC gdje se konačno skrasio ovog ljeta i za sada je njihov član.

Warda važi za veliku zvijezdu egipatskog nogometa, jednu od najvećih poslije nedodirljivog Salaha, a dres sa državnim grbom branio je u 30 utakmica. Bio je i učesnik Mundijala u Rusiji.

Prije četiri godine bio je suspendovan iz reprezentacije nakon što su javno objavljeni njegovi sporni razgovori na društvenim mrežama s nekoliko žena. Egipat ga je izbacio iz ekipe s Afričkog kupa nacija pa ga pozvao nazad nekoliko dana kasnije nakon što je Salah objavio niz tweetova komentarišući ovu odluku.