Manuel Pellegrini
0

"Ova će nas pobjeda jako podići"

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: Reuters)
Manuel Pellegrini (Foto: Reuters)
Nakon čak osamnaest godina nogometaši madridskog Reala mogu se pohvaliti da imaju pobjedu na Riazoru, stadionu Deportiva iz La Coruńe.

U subotu, u utakmici 20. kola španske Primere, Real je pobijedio Deportivo u gostima 3-1, iako su morali igrati utakmicu bez najboljeg igrača Cristiana Ronalda, koji je suspendovan zbog crvenog kartona zarađenog u prethodnom susretu protiv Malage, u kojem je zabio oba pogotka za "kraljevski klub".

No, bez njega je Real dominirao utakmicom, a u heroja se pretvorio pojačanje iz Lyona, Francuz Karim Benzema, koji je postigao dva od tri pogotka.

"Bili smo pod pritiskom nakon što su realizovali jedanaesterac i smanjili na 2-1. No, imali smo pripremljen odgovor", rekao je ponosni trener Reala Manuel Pellegrini.

"Ova je pobjeda time veća jer je izborena na terenu gdje Realu nikada nije bilo ugodno. Mislim da smo odigrali zaista odličnu utakmicu. Posebno se to odnosi na prvi dio. Deportivo je jak suparnik i nije lako protiv njega izgledati tako dobro. Ova će nas igra i pobjeda podići za nastavak sezone."

Barcelona i dalje ima velikih pet bodova prednosti na tabeli u odnosu na Real (52-47).

"Dokle god matematička šansa postoji, mi smo ozbiljni suparnici u toj borbi. Znam samo da ćemo se boriti do posljednje minute prvenstva", završio je Pellegrini.