Nogomet
48

Osmina finala Kupa BiH: Sarajevo nakon izvođenja penala bolje od Viteza

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U osmini finala Kupa BiH Sarajevo i Vitez su putnika u četvrtfinale odlučili nakon izvođenja penala. Bordo ekipa je bila uspješnija.

Nakon remija na Piroti u prvoj utakmici te pobjede Sarajeva nad Vitezom u prvenstvenoj utakmici na istom stadionu, Bordo ekipa je na svom stadionu dočekala Vitez s namjerom da osigura plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Gosti su izveli tri kornera na početku utakmice, ali do gola nisu došli. Potom je Sarajevo zagospodarilo terenom. Komazec je u 11. minuti šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Viteza odbranio. Tri minute kasnije je neprecizno šutirao Todorović. Domaći su u tim trenucima vršili pritisak na goste, koji su se uspješno branili. Todorovićev udarac iz 27. minute je nakon dobre akcije Sarajeva blokirala odbrana Viteza. Ipak, domaći su došli do gola u 38. minuti, Puzigaća je centrirao, a Komazec glavom pogodio mrežu gostiju. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu su navijači FK Sarajevo napustili sjevernu tribinu. Igrala se 68. minuta kada je Puzigaća centrirao za Komazeca, koji je šutirao neprecizno. Kazna je uslijedila dvije minute kasnije, šutirao je Šišić, Bandović je odbio njegov šut, a do lopte je došao Smirko, koji ju je smjestio u gol i izjednačio rezultat na 1:1. Nakon primljenog gola Bordo ekipa je krenula silovito ka golu Viteza, ali su gosti odolijevali napadima. Posljednju priliku su domaći propustili realizirati u 91. minuti. Utakmica je završena rezultatom 1:1, baš kao i prva odigrana u Travniku. Putnik u četvrtfinale Kupa BiH odlučen je nakon izvođenja jedanaesteraca, a to je Sarajevo.

Penali: Trivunović (pogodak), Mišić (odbrana Bandovića), Todorović (pogodak), Brekalo (pogodak), Tadejević (odbrana Živkovića), Kapetan (odbrana Bandovića), Travančić (promašaj), Branković (odbrana Bandovića), Puzigaća (pogodak).