Uoči finala Kupa BiH
5

Osim: Bio bih zadovoljan i sa 1:0 protiv Širokog

Piše: Dalibor Bošnjak
Trener FK Željezničar Amar Osim je uoči prve utakmice finala Kupa BiH, koju njegova ekipa igra u srijedu protiv Širokog Brijega, izjavio da bi bio zadovoljan i pobjedom minimalnim rezultatom.
Plavi očekuju težak duel (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Plavi očekuju težak duel (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na konferenciji za medije održanoj u Plavom salonu stadiona Grbavica Osim je rekao da je Široki Brijeg izuzetno opasan protivnik i da se nada barem minimalnoj prednosti prije dolaska na revanš na Pecaru.

"Očekujem dosta drugačiju utakmicu nego u prvenstvu. Oni su podigli formu, a i ulog je zaista veliki. U prvenstvenoj utakmici je bio težak teren, pa ekipe nisu mogle pokazati ono što znaju. Što se tiče kvaliteta, ekipe su podjednake, što govori i plasman na tabeli. Bio bih zadovoljan minimalnom pobjedom na Grbavici, jer mi ove sezone igramo odlično u gostima. Očekujem dobru utakmicu koja treba biti fudbalski praznik. Oba kluba su osigurala izlazak u Evropu, a sam Kup je dovoljan motiv da svi daju svoj maksimum", izjavio je Osim.

Trener Plavih je posmatrao utakmicu između Širokog Brijega i Sarajeva odigranu u 23. kolu Premijer lige. Ocijenio je da je Široki odlična ekipa koja zna iskoristiti svoje šanse te je pozvao na oprez.

Osim se nada pobjedi (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Osim se nada pobjedi (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Bez obzira na izmjene igračkog kadra, trenera i slično, Široki je uvijek dobro igrao. To je ekipa koja zna iskoristiti svoje šanse. U utakmici protiv Sarajeva nisu bili puno bolji, ali su ipak dali tri gola. To dovoljno govori. Mislim da će u ovom duelu odlučivati nijanse", završio je Osim.

Treneru FK Željezničar će na raspolaganju biti svi igrači osim već neko vrijeme povrijeđenog Smajića.

Prva polufinalna utakmica Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega se igra u srijedu od 18:30 sati.