Nogomet
9

Olimpic ostaje prikovan za dno tabele: Radnik slavio na Otoci

Piše: E. I.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Olimpicu je u okviru 8. kola Premijer lige odmjerio snage sa Radnikom. Gosti iz Bijeljine na kraju su slavili rezultatom 3:0 na Otoci.

Gosti su na otvaranju utakmice krenuli ofanzivno. Igrala se 11. minuta kada je Peco isprobao svoj šut. Nije bio precizan. Samo sedam minuta poslije Obradović, na asistenciju Pece, pogađa za vodstvo tima iz Semberije.

Domaći su uzvratili u 21. minuti. Regoja je dobro šutirao, ali je Lučić bio oprezan. U 39. minuti Peco je ponovo dobro asistirao za Jankovića koji je udvostručio prednost Radnika. Na odmor se otišlo kod rezultata 2:0 za izabranike Nebojše Miloševića.

U nastavku Obradović u 49. minuti ima dobru priliku, ali nije precizan. Gosti su do kraja meča znalački čuvali stečenu prednost, dok Olimpic nije uspio preokrenuti rezultat. U 86. minuti Simeunović je postigao treći gol za goste.

Vukovi ostaju prikovani za dno tabele. U osam kola upisali su šest poraza, jedan remi i jednu pobjedu. Čeka ih grčevita borba za opstanak. Radnik novim trijumfom ide ka gornjem dijelu tabele. Skupili su 11 bodova.