Nogomet
4

Olimpic pobijedio Široki na Otoci, Karačić pod velikim pritiskom

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Olimpic je na svom terenu rezultatom 3:1 slavio protiv Širokog Brijega.

Ovo je tek druga pobjeda Olimpica u ovoj sezoni, a prethodnu je upisao protiv Čelika na svom terenu i sada Vukovi sa Otoke imaju osam bodova. Široki je upisao četvrti poraz ove sezone, odnosno čak osmi meč bez pobjede u ovoj sezoni te ima 13 bodova što je apsolutno ispod svih očekivanja ovog kluba.

Trener Širokobriježana Branko Karačić nalazi se u jako teškoj situaciji i njegov posao na klupi ovog kluba je pod velikim upitnikom.

Od prve minute u dresu Olimpica zaigrali su Bandović, Regoje, Milović, Mahović, Karić, Drljević, Isić, Mašić, Lelić, Hadžić i Vrdoljak, dok su na drugoj strani od prve minute krenuli Soldo, Pandža, Ćorić, Plazonić, Krstanović, Baraban, Wagner, Lončar, Bralić, Crnov i Marković.

Izabranici Dragana Radovića su zaprijetili već u šestoj minuti kada je odličnu priliku propustio 19-godišnji napadač Sanjin Lelić. Naredno uzbuđenje stiglo je u 25. minuti kada Wagner postiže gol za goste, ali sudija je signalizirao ofsajd i ostalo je 0:0.

U finišu prvog poluvremena, tačnije u 39. minuti Mahović nakon kontranapada pogađa za vodstvo domaćeg tima i uz rezultat 1:0 otišlo se na odmor.

Iako su gosti bolje otvorili drugo poluvrijeme, novi gol postiže Olimpic, a strijelac je bio bivši igrač Sarajeva Osmanović. Prethodno je Mahović nakon odličnog pasa Hadžića pogodio prečku da bi odbijenu loptu udarcem glavom u gol pospremio Osmanović.

Karačić je u 62. minuti u igru uveo najboljeg strijelca kluba Menala koji je zamijenio Crnova. Izmjena je urodila plodom i Menalo je već u 69. minuti smanjio na 2:1. Nakon ovog gola Široki je zaigrao još ofanzivnije, ali nije uspijevao ozbiljno zaprijetiti. Pitanje pobjednika riješeno je u 89. minuti kada je rezervista Plakalo pogodio za konačnih 3:1.

Olimpic je ostao na 11. mjestu i ima isti broj bodova kao i Metalleghe (8). Široki je trenutno osmi na tabeli sa 13 bodova.