Pauza od sedam dana
21

Olakšanje za navijače Željezničara: Najvažniji nogometaš bit će spreman za sarajevski derbi

D. P.
Hodžić je doživio distenziju ahilove tetive (Foto: I. L./Klix.ba)
Hodžić je doživio distenziju ahilove tetive (Foto: I. L./Klix.ba)
Najvažniji nogometaš Željezničara u dosadašnjem dijelu sezone, mladi veznjak Armin Hodžić, na svu sreću po navijače nije teže povrijeđen.

Hodžić, koji se sjajnim igrama u prvom dijelu sezone nametnuo kao ponajbolji igrač Plavih, zaradio je povredu u ranoj fazi utakmice Igmana i Željezničara tokom vikenda.

Veznjak je pokazao da ima problem s nogom, a zamijenio ga je Omar Beća. To je u utakmici protiv Igmana bio nenadoknadiv hendikep za Željezničar.

Prve prognoze zabrinule su navijače Plavih u vrlo važnom dijelu sezone kada se igra ritmom srijeda - subota, na dva fronta. Prognoziralo se da bi Željezničar mogao biti bez Hodžića i na tri ili četiri utakmice, no to nije slučaj.

Danas su iz FK Željezničar obradovali navijače. U specijalizovanom izvještaju o povredama navedeno je da se nakon procjena medicinskog tima ustanovilo da je Hodžić doživio distenziju ahilove tetive te da će njegov oporavak trajati sedam dana.

To znači da će sigurno propustiti večerašnji duel u Kupu protiv Zvijezde Gradačac te susret protiv Slobode narednog vikenda.

No, najvažniji igrač Plavih bit će spreman za veliki gradski derbi protiv Sarajeva koji je na rasporedu 8. marta.

S druge strane, Plavi su informisali navijače i o povredi Hamze Gasala, koji već neko vrijeme ne igra nakon operacije tetive lijeve natkoljenice, a mladi ofanzivac pauzirat će još najmanje četiri mjeseca.