Nogomet
2.1k

Oglasio se Barbarez: Sa stručnim timom bih mogao odvesti BiH na Euro

Klix.ba
Sergej Barbarez
Sergej Barbarez
Legenda bh. fudbala Sergej Barbarez osoba je koju bi mnogi navijači rado vidjeli na mjestu selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Polaskan njihovom podrškom oglasio se na društvenim mrežama s porukom da bi se rado prihvatio ovog posla.

"Dragi moji Bosanci i Hercegovci, posljednjih dana moje se ime često spominje u kontekstu izbora novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. S obzirom da mnogi od vas vide baš mene kao budućeg selektora, imam potrebu da vam se obratim", naveo je Barbarez s kojim čelnici NSBiH još uvijek nisu vodili zvanične pregovore.

Barbarez je poručio da je reprezentacija najbitniji dio njegovog života i fudbalske karijere, te da, kao i svi drugi Bosanci i Hercegovci, jednako emotivno doživlja sve naše uspjehe i neuspjehe kao što ih je doživljavao kao i igrač.

"Ponosan sam na sve vas koji ste dali doprinos da, kako u reprezentaciji, tako i u klubovima u kojima sam nastupao, dam svoj maksimum. Još više sam ponosan što ste upravo vi ti koji me želite vidjeti na poziciji selektora naše reprezentacije", napisao je fudbaler.

"Nikada nisam skrivao da je jedan od mojih životnih snova i taj da jednog dana kao trener odvedem našu zemlju na veliko takmičenje. Uvjeren sam da bi s programom, kojeg bi predstavili i sproveli u djelo moj stručni tim i ja, u tome i uspjeli. Iako bi to bio moj prvi veliki trenerski posao u karijeri, želim vam poručiti da vjerujem u sebe, svoju zrelost, svoju stručnost i da sam spreman za ovaj posao", smatra Barbarez koji je na kraju poručio: "Vjerujem da bi uz vašu pomoć i tim koji imamo ispunili cilj i plasirali se na Evropsko prvenstvo".

Ovo je prvi put u nekoliko posljednjih godina da se Barbarez oglašava u kontekstu selektorske pozicije i pitanje je da li je ovaj put zakasnio kada čelni ljudi Nogometnog saveza BiH privode kraju pregovore sa kandidatima za selektorsku poziciju.