"Automobil je zvijer"
81

Oduševljeni Nico Rosberg prvi put provozao Neveru s Matom Rimcem po Zagrebu

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nekadašnji prvak Formule 1 Nico Rosberg se nedavno pohvalio kako je kupio Rimac Neveru, a testirao je s Matom Rimcem, prvim čovjekom Rimac Automobila.

Rosberg je nedavno u Zagrebu preuzeo prvi produkcijski primjerak električnog superautomobila Rimac Nevera, a odmah ga je odlučio i testirati u okolici glavnog grada Hrvatske.

Jedan od najboljih vozača u posljednjem desetljeću sjeo je za volan Nevere i pokazao svoje sposobnosti.

I dok je za Rosberga vožnja brzinama većim od 200 na sat "mačiji kašalj", za Rimca je to bilo posebno iskustvo.

"Nico je prvi put provozao svoj novi automobil u Zagrebu i ja sam umalo uneredio gaće!", napisao uzbuđeni Rimac na Facebooku.

Prvi primjerak Nevere u vlasništvu kupaca svoj dom će pronaći u Monte Carlu, gdje Rosberg živi, a i sam njemački vozački as je bio oduševljen testnom vožnjom Nevere.

"Kakav poseban dan. Rimac Nevera je zvijer... u potpunosti električan, nevjerovatno ubrzanje, sjajan dizajn... voziti ovaj automobil je ludilo", stoji u opisu Rosbergovog videa na Youtubeu.

Podsjetimo, Nevera je najbrži produkcijski automobilu na svijetu koji razvija 1.914 KS i koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,85 sekundi prije nego dostigne maksimalnih 412 km/h. Nevera košta 2 miliona eura.