Nogomet
16

Odović na pragu Željezničara, Memić zasad bez komentara, a u Čeliku ne znaju ništa

Klix.ba
Milomir Odović
Milomir Odović
Bh. nogometni trener Milomir Odović pregovara sa čelnicima Željezničara o preuzimanju prvog tima Plavih sa Grbavice. To je poprilično neočekivano s obzirom na to da je nakon smjene Admira Adžema funkcija trenera povjerena čovjeku iz kluba Almiru Memiću. O novonastaloj situaciji s njim niko nije razgovarao, u Čeliku, klubu čiji je Odović aktuelni trener, također ne znaju ništa, dok iz Željezničara nema nikakvih informacija.

Memić je u izjavi za portal Klix.ba rekao da nije dobio nikakve informacije od zvaničnika Željezničara.

"Čuo sam glasine i čitao svašta u medijima. Ne znam ništa dok ne dobijem zvaničnu informaciju od čelnika kluba. Tek nakon toga ću se oglasiti", izjavio je Memić.

U Čeliku također nisu obaviješteni da njihov trener pregovara sa čelnicima FK Željezničar.

"Nisam obaviješten o razgovorima Odovića i čelnika FK Željezničar, pa ne mogu ništa napamet govoriti. Ipak, ako su glasine tačne, to je onda zaista neprimjereno i neprofesionalno. Odovića smo pozvali u klub kad nije imao angažman i pružili smo mu dobre uslove, te ispunili sve što je tražio. Ugovor s njim imamo do 30. juna ove godine i dok ne dobijem tačne informacije, ne želim govoriti unaprijed", rekao je direktor NK Čelik Muamer Islamović.

Ukoliko Odović ode iz kluba, Zeničani će morati tražiti novog šefa stručnog štaba.

"Ove informacije su nas iznenadile. Nismo razmišljali o zamjeni za Odovića, ali ako on ode iz kluba, fokusirat ćemo se na traženje novog trenera", završio je Islamović.