Miralem Pjanić
0

"Očekujemo mnogo od ovih kvalifikacija"

FENA
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv)
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv)
Miralem Pjanić, prvotimac Lyona i velika nada bh. reprezentacije, smatra da BiH u ovim kvalifikacijama napokon može da ostvari željeni cilj i plasira se na EP.

"Od ovih kvalifikacija očekujemo mnogo. Sigurno je da imamo tešku grupu, ali vjerujem da imamo šanse da možemo uspjeti. Naravno, za to je možda i najvažniji dobar start", kazao je Pjanić.

Reprezentacija BiH se u prvom meču sastaje s Luksemburgom. Pjanić možda i najbolje poznaje prvog protivnika BiH u kvalifikacijama, pošto je svojevremeno igrao za U-17 tim te zemlje.

"Sigurno je da smo mnogo kvalitetniji od Luksemburga, ali to ne znači da ih moramo olako shvatiti. Radi se o ekipi koja se neće predati, igraju dokraja, mnogo trče. Potrebno je da što prije postignemo pogodak, inače nas očekuje teška utakmica. No, mnogo će zavisiti od našeg pristupa. Mi moramo diktirati tempo, što prije postići go da bismo u nastavku lakše igrali", kazao je Pjanić.

Kada je u pitanju Francuska, mladi bh. nogometaš smatra da su "trikolori", uprkos promjenama u ekipi, i dalje veliki favoriti.

"Svima je poznato da Francuzi u ovom trenutku nisu najbolji. Promijenili su selektora, gotovo kompletan tim, što je možda naša šansa koju ne smijemo propustiti. Oni su i pored svih problema kvalitetna ekipa, favoriti u grupi. Ipak, ako budemo dali maksimum, uz podršku navijača možemo ih pobijediti", kazao je Pjanić.