Premijer liga BiH
3

Obradović: Osvježili smo se i želimo iskoristiti nekompletnost Zrinjskog

Klix.ba
Marko Obradović
Marko Obradović
Nogometaši Radnika u subotu igraju sa ekipom Zrinjskog u Mostaru, timom koji je u prošlom kolu izgubio prvo mjesto na tabeli koje je držao od prvog kola, dok je bijeljinska ekipa porazom na Gradskom stadionu od Slobode ugrozila četvrto mjesto, tako da oba kluba u ovaj meč ulaze sa velikim motivom, što ističe nogometaš Marko Obradović.

"Očekuje nas još jedno teško gostovanje u Mostaru. Cijele nedelje smo se spremali za utakmicu sa Zrinjskim, a u utakmicu ćemo ući puno svježiji nego u prethodnom periodu. Također, nekoliko povrijeđenih igrača nam se vraća u sastav, pa će trener Milošević imati veću mogućnost prilikom izbora. Na terenu će nam nedostajati Zeljković, ali smo do sada već navikli da igramo 'okrnjenog' sastava", izjavio je Obradović.

U ekipu Radnika se vraćaju Janković, Bajić, Franić, Srećković, Zlatković, povrijeđeni su i dalje Peco i Martinović, dok pravo nastupa u Mostaru neće imati Zeljković zbog žutih kartona.

"Ko god da istrči na teren će dati svoj maksimum, a nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat. Zrinjskom će faliti nekoliko važnih igrača, a prema mom mišljenju, najveći hendikep za njih će biti odsustvo našeg doskorašnjeg saigrača Slobodana Jakovljevića, koji je jedan od najboljih štopera u ligi. Mi ćemo pokušati iskoristiti neke slabosti koje Zrinjski ima i nadamo se da ćemo se iz Mostara vratiti neporaženi", rekao je nogometaš Radnika.

Utakmica Zrinjski – Radnik je na programu u subotu od 16:00 sati.