Bundesliga
0

Novi šok za Bayern: Prokockali su pobjedu za nastavak velike krize

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Freiburga i Bayerna podijelili su bodove na Europa-Park stadionu u 24. kolu Bundeslige odigravši neriješeno 2:2.

Freiburg je u vodstvo došao već u 12. minuti utakmici. Bio je to dug napad domaćih, Bayerna je u jednom trenutku spašavala i prečka, a onda je Hofler glavom spustio loptu na volej Gunteru koji neumoljivo pogađa za veliko slavlje Freiburga.

I u nastavku prvog poluvremena Freiburg je bio opasniji rival, ali je Bayern ipak 10 minuta prije odlaska na odmor izjednačio nakon kornera. Domaći su loše ispucali loptu, koju je osvojio Tel te fenomenalno pogodio s ivice šesnaesterca za 1:1.

U nastavku utakmice Freiburg je bio neprepoznatljiv, a ofanzivniji Bayern je preokrenuo rezultat 15 minuta prije kraja meča. Kim Min-Jae je dodao Musiali na lijevu stranu, a sjajni ofanzivac se pogirao s odbranom domaćih i matirao golmana za 2:1. Konačnih 2:2 postavio je Holer tri minute prije kraja utakmice. Slavni bavarski klub je tako potvrdio krizu osvojivši tek sedam bodova u posljednjih pet kola.

Bayern je ostao na drugom mjestu Bundeslige sa sedam bodova manje od lidera Leverkusena koji ima i utakmicu manje, dok je Freiburg na devetoj poziciji. U narednom kolu Bayern dočekuje Mainz, dok će Freiburg gostovati Bochumu.

Rezultat i strijelci:

Freiburg - Bayern 2:2 (Gunter 12', Holer 87' - Tel 35', Musiala 75')

Tabela: