Nogomet
0

Novi poraz Želje, bez postignutog gola odlaze iz klupske elite

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka sarajevski "Željezničar" je ponovo poražen od izraelskog "Hapoela". Ovoga puta bilo je 1-0. No, krenimo redom.

Nakon visokog poraza u Tel Avivu (5-0) strateg "plavih" Amar Osim mozgao je kako da iz glave svojih igrača izbaci rezultat prvog meča. Najavio je popravljanje dojma, pa su njegovi izabranici krenuli ofanzivno.

U uvodu meča svoj šut iz slobodnog udarca isporobao je Edin Višća, ali je bio neprecizan. Samo nekoliko trenutaka kasnije sjajnu šansu za "Hapoel" nije iskoristio Shechter. U 19 minuti Rovčanin sam sebi stvara priliku. Iz izgledne situacije je izblokoran. Na odbijenu loptu natrčao je Svraka, no njegov udarac zaustavila je prečka.

Samo šest minuta kasnije Šehić je odličnom intervencijom spasio mrežu "plavih", a identičan scenarij bio je i u 31. minuti. Naime, čuvar mreže tima sa Grbavice ponovo "vadi" loptu ispod prečke. Dobio je i aplauz "Željinih" navijača, ljudi su bili izuzetno zadovoljni njegovom izvedbom.

U posljednjih deset minuta prvog dijela domaći su stvarali pritisak, ali nisu uspjeli postići pogodak. Na odmor se otišlo bez golova.

Prvu priliku u nastavku imali su domaći, ali je Zajko Zeba šutirao pored gola u 48. minuti. Poslije toga se igralo između dva šesnaesterca do 64. minute, kada gosti ponovo prijete Šehiću, koji je i ovog puta na visini zadatka.

Igrala se 76. minuta kada su gosti došli do vodstva. Nakon prekida u šesnaestaercu tima sa Grbavice najbolje se snalazi Da Silva. Poentira za 0-1 na radost malobojnih navijača na koševskom sjeveru.

Najbolju šansu za poravnanje propustio je Višća u 89. minuti. Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa je "Hapoel" sa ukupnim rezultatom 6-0 izborio plasman u narednu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.