Nogomet
31

Novi golman FK Sarajevo u ovoj godini nije branio niti u jednom klubu

Piše: Edin Isanović
Bojan Pavlović (Foto: FK Sarajevo)
Bojan Pavlović (Foto: FK Sarajevo)
FK Sarajevo danas je potpisao ugovor sa golmanom Bojanom Pavlovićem. Bivši čuvar mreže Crvene zvezde, Bežanije, Grojce Petrova, Qarabaga, Ashkelona, OFK Beograda i Zestafonija iz Gruzije, postao je novi član bordo svlačionice.

Za ovaj potez čelnici tima sa Koševa odlučili su se nakon što je Matej Delač zadobio povredu križnih ligamenata na prijateljskoj utakmici između Sarajeva i Novog Pazara.

Ipak, ono što zabrinjava navijače FK Sarajevo jeste činjenica da Pavlović od januara ove godine nije branio niti u jednom klubu.

S obzirom da je Abdulah Ibraković, bivši sportski direktor FK Sarajevo nedavno podnio ostavku, postavlja se pitanje ko je sada zadužen za transfernu politiku u Bordo timu?

Kako saznajmo najvažniju ulogu dobio je generalni direktor aktuelnog bh. prvaka - Dino Selimović.

On će uz konsultacije sa šefom stručnog štaba i pojedinim članovima Uprave učestvovati u dovođenju novih igrača na najveći bh. stadion u narednom periodu.

Sarajevo ima visoke ambicije u nastavku sezone, ali igre koje pružaju nogometaši u bordo majicama nisu ne očekivanom nivou. Sve sugerira da čelnike Bordo tima čeka puno posla.