Talentirani ofanzivac
42

Novi bh. igrač u "ligama petice": Benjamin Hadžić debitovao u Bundesligi

Piše: O. T.
Benjamin Hadžić prilikom potpisa ugovora (Foto: Hannover 96)
Benjamin Hadžić prilikom potpisa ugovora (Foto: Hannover 96)
Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Hadžić upisao je debitantski nastup za Hannover 96 u Bundesligi. Ovaj 19-godišnji napadač ušao je s klupe u remiju protiv Freiburga (1:1) u okviru 16. kola najjačeg ranga njemačkog nogometa.

Hadžić je na teren ušao u 80. minuti umjesto Hendrika Weydandta i tako upisao debi za prvi tim Hannovera, tima u koji je stigao prošlog ljeta iz Stuttgarta.

On je najprije nastupao za rezerve Hannovera koje se takmiče u četvrtom rangu njemačkog nogometa gdje je u 15 nastupa postigao sedam golova i upisao tri asistencije.

Istina, Hadžiću je za debi pomogla činjenica da su u Hannoveru povrijeđeni Takuma Asano, Ihlas Bebou i Noah Bazee, a u kadru nije bio ni Niclas Füllkrug, jedna od najvećih zvijezda tima. Svi oni su ofanzivci i njihov izostanak otvorio je put Hadžiću u ekipu. U svakom slučaju, debi u Bundesligi za 19-godišnjeg Hadžića veliki je uspjeh.

Hadžić je prije odlazaka u Stuttgart i Hannover prošao omladinske selekcije velikog Bayerna iz Minhena, a za juniorsku reprezentaciju BiH upisao je 15 nastupa.