Nogomet
0

Nogometni transferi

FENA
Odbramberni igrač španjolske nogometne reprezentacije Joan Capdevila (29) napustio je redove Deportiva i karijeru će nastaviti u Villarrealu. Capdevilla je za "Žutu podmornicu" potpisao ugovor na tri godine, dok će Deportivu pripasti oko pet miliona eura odštete.

Madrid - Najbolji strijelac Seville Frederic Kanoute (29) odbacio je medijska nagađanja o odlasku u englesku nogometnu Premier ligu. "Nikada nisam rekao da ću otići iz Seville, samo sam kazao da mi klupsko vodstvo još nije ponudilo produženje ugovora pod boljim uvjetima. A mislim da sam zaslužio bolji ugovor", izjavio je Kanoute, koji ima ugovor sa Sevillom na još dvije sezone. Za njega se zanima nekoliko engleskih klubova, a posebno se spominje Tottenham.

Glasgow - Škotski nogometni prvak Celtic potpisao je četverogodišnji ugovor sa veznjakom AC Milana Massimom Donatijem (26). Vrijednost transfera procjenjuje se na šest miliona dolara. Donati je četvrto pojačanje Celtica u ljetnom prijelaznom roku, prije njega u klub su stigli Scott McDonald (Motherwell), te Chris Killen i Scott Brown (oba Hibernian). Sva četvorica su vezni igrači i napadači.

Madrid - Većina navijača Real Madrida i dalje želi da Fabio Capello ostane trener kluba, pokazala je anketa na internetskim stranicama dnevnika AS. U anketi je glasalo više od 137 hiljada navijača Reala, a njih 46 posto dalo je glas Capellu. Bernd Schuster je dobio oko 30 posto, a slijedi Arsene Wenger sa 12 posto.