Prvi trening
114

Nogometašice SFK 2000 pozirale sa Zmajevima u Butmiru, Džeko bio glavna "atrakcija"

S. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine danas su obavili prvi zajednički trening pred veoma važne utakmice kvalifikacija za EURO protiv Lihtenštajna i Islanda, a društvo su im pravile igračice SFK 2000 Sarajevo.

Prvakinje naše zemlje iskoristile su priliku da se fotografišu sa Zmajevima u Trening centru u Butmiru, a najveća "pomama" vladala je za prvom zvijezdom Zmajeva Edinom Džekom.

Osim napadača Fenerbahčea, moge od njih tražile su i fotografiju s Miralemom Pjanićem, a i svi ostali članovi bh. tima maksimalno su im izašli u susret.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Nakon druženja uslijedio je i prvi trening pod dirigentskom palicom novog selektora Mehe Kodre koji se vratio na klupu Zmajeva nakon 15 godina.

"Prelijep osjećaj, jedva sam čekao da dođe taj moment. Bilo je dosta pripremnih radova i očekivao sam kad će doći igrači i kad će početi treninzi. Desio se i taj dan, igrači su vrlo raspoloženi. Vjerovatno to ima veze s njihovim nastupima, dosta njih igraju, igraju u dobroj formi i daju golove. Optimistična situacija. Od starta smo znali koliko ćemo imati vremena na okupljanju. Volio bih da imamo duže vremena, ali smo se skoncentrisali da odradimo najbolje ova tri ili četiri dana. Nadam se da to što smo zamislili, igrači prihvate", rekao je Kodro.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u petak, 8. septembra igrati u Zenici protiv Lihtenštajna, dok ćemo tri dana kasnije gostovati na Islandu.

Džeko i društvo više nemaju prava na kiks, s obizirom da se nalazimo u nezgodnoj situaciji sa svega tri boda u četiri odigrana kola.