Nogomet
8

Nogometašice BiH minimalno poražene od Ukrajine

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prijateljski susret ženskih seniorkih selekcija između BiH i Ukrajine odigran je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici. Iako je bh. tim stvorio više prilika, Ukrajinke su pobijedile sa 0:1 golom Olge Ovdijčuk u 58. minuti susreta.

Prvu priliku imao je naš tim u 9. kada se Milena Nikolić oslobodila svojih čuvarki, šutirala sa oko 20 metara, a lopta je otišla pored gola. Dobar pokušaj glavom imala je Alisa Spahić u 16. nakon centaršuta Milene Nikolić, ali nije bila precizna.

Odličnu akciju bh. tim izveo je u 19. minuti, ali je šut Amele Kršo otišao preko gola.

Nikolić je u 30. minuti imala još jednu priliku. Nakon slobodnog udarca i gužve u kaznenom prostoru lopta se odbila do naše ofanzivne igračice koja je pokušala sa peterca, ali je Zvarič na golu Ukrajine pravovremeno reagovala i izblokirala njen udarac.

I u drugom periodu igre prva je protivničkom golu zaprijetila Nikolić. Nakon dodavanja Alise Spahić, Nikolić je krenula sama prema golu Ukrajinki iskosa sa lijeve strane i pogodila je vanjski dio mreže.

Dajana Spasojević je u 56. minuti šutirala sa ivice šesnaeserca, no lopta je otišla iznad prečke ukrajinskog gola.

Prvu priliku Ukrajinke su imale u 58. minuti i odmah su došle do prednosti. Olga Ovdijčuk, koja je ušla u igru na početku drugog poluvremena, odlično je prošla po lijevoj strani i šutirala u suprotni ugao za 0:1.

Priliku za izjednačenje Nikolić je imala u 70. minuti kada je istrčala kontru, ali Samson je bila na visini zadatka. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.