Neslavan rekord
37

Nogometaši Katara su se obrukali na Svjetskom prvenstvu, niko prije nije bio tako loš

N. K.
Igrači Katara ispraćeni aplauzima (Foto: EPA-EFE)
Igrači Katara ispraćeni aplauzima (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Katara se nisu proslavili na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se održava u njihovoj državi, a ostat će upisani i u historijskim knjigama po jednom negativnom rekordu po njih.

Naime, Katar je prva zemlja domaćin Mundijala koja je izgubila sve tri utakmice u grupnoj fazi te je tako i kolo prije kraja izgubila sve šanse za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Najbolju partiju pružili su u prvoj utakmici gdje su na momente bili ravnopravan protivnik iskusnom Ekvadoru koji je ipak na kraju slavio rezultatom 2:0.

Daleko bolja utakmica bila je ona protiv Senegala. Katar je zahvaljujući Muntariju uspio postići i gol na prvenstvu, ali je to na kraju bio počasni pogodak jer je Senegal ostvario pobjedu rezultatom 3:1.

Svoj nastup na Mundijalu okončali su danas kada su izgubili od Nizozemske rezultatom 2:0 u utakmici gdje se ipak nisu uspjeli nametnuti u ravnopravnom posjedu lopte kao što je to bio slučaj u prve dvije utakmice.

Osim toga što su izgubili sve tri utakmice, primjetno je da je Katar u svakoj utakmici poražen s najmanje dva gola razlike te je jasno da su zalutali na smotru najboljih selekcija svijeta.