Žive svoj san
0

Nogometaš iz BiH je dio najljepše priče u Njemačkoj, s trećeligašem srušio još jednog favorita

N. M.
Igrači Saarbruckena slave veliki trijumf (Foto: Twitter)
Igrači Saarbruckena slave veliki trijumf (Foto: Twitter)
Ekipa trećeligaša Saarbruckena tvorac je najljepše priče ove sezone u njemačkom nogometu, pošto je ovaj tim stigao do polufinala Kupa Njemačke.

Sinoć je Saarbrucken srušio još jednog favorita najmasovnijeg takmičenja u Njemačkoj, pošto je s 2:1 savladao favorizovanu Borussiju M'Gladbach.

Do pobjede je autsajder stigao nakon preokreta jer je Gladbach vodio golom Hacka iz 8. minute, ali tri minute poslije na 1:1 poravnava Naifi, da bi za konačnih 2:1 pogodio Brunker u 93. minuti za erupciju oduševljenja 16.000 navijača na Ludwigspark stadionu.

Prethodno je ekipa Saarbruckena u Kupu Njemačke u šesnaestini finala eliminisala minhenski Bayern s 2:1, dok je u osmini finala sa 2:0 bila bolja od Frankfurta.

Dio najljepše priče njemačkog nogometa ove sezone je i jedan nogometaš iz Bosne i Hercegovine, a radi se o Kasimu Rabihiću.

Rabihić je 31-godišnji ofanzivni vezni igrač rođen u Minhenu 1993. godine. Cijelu nogometnu karijeru proveo je u njemačkim niželigašima, a ove sezone u 3. ligi ima 6 golova i 8 asistencija na 27 utakmica.