Čista emocija
53

Bh. nogometaš sa saigračima ludo proslavio izbacivanje Bayerna iz Kupa Njemačke

N. M.
Ludo slavlje igrača Saarbrückena (Foto: Screenshot)
Ludo slavlje igrača Saarbrückena (Foto: Screenshot)
Nogometaši Bayerna iz Minhena sinoć su šokantno eliminisani iz Kupa Njemačke, a u šesnaestini finala ovog takmičenja eliminisao ih je trećeligaš Saarbrücken.
Slavio je Saarbrücken rezultatom 2:1 i plasirao se dalje, a zapaženu ulogu u historijskoj pobjedi trećeligaša odigrao je i nogometaš porijeklom iz Bosne i Hercegovine Kasim Rabihić.

Rabihić igra na poziciji napadača i u brojnim navratima je odbranu Bavaraca stavljao na muke, ali ipak je propustio nekoliko lijepih prilika za postizanje pogotka.

Odmah nakon posljednjeg zvižduka glavnog sudije utakmice uslijedilo je veliko slavlje Rabihića i saigrača, koji su se u nevjerici i sami hvatali za glavu shvativši šta su učinili.


Da ovaj trijumf Saarbrückena bude još veći, on je došao nakon preokreta pošto je Bayern od 16. minute vodio golom Thomasa Müllera. U nastavku meča su Saarbrückenu pobjedu donijeli Patrick Sontheimer i Marcel Gaus. Pogađali su u 46. i 96. minuti.

Rabihić, koji je rođen i odrastao u Njemačkoj, ali posjeduje pasoš Bosne i Hercegovine, teren je napustio u 72. minuti utakmice.

Inače, Saarbrücken je trenutno tek petnaestoplasirani tim trećeg ranga njemačkog nogometa, dok je Bayern drugoplasiran u Bundesligi.