Nogomet
76

Nogomet sve popularniji među djevojčicama

Piše: E. A.
Nogomet postaje sve popularniji među djevojčicama u BPK Goražde. Nakon što je u Goraždu osnovan Ženski fudbalski klub Libero, koji okuplja veliki broj djevojčica, priliku da treniraju ovaj sport dobile su i njihove vršnjakinje u općini Foča i to kroz novoosnovani ŽNK Kolina.

Predsjednik NK Kolina Suvad Bašić ističe da je klub osnovan zbog interesovanja djevojčica i njihovih roditelja te u namjeri da se i djeci u ovom djelu BPK Goražde omogući da na kvalitetan način ispune svoje slobodno vrijeme.

"ŽNK Kolina već okuplja 16-17 djevojčica koje vrijedno treniraju 20-ak dana pod budnim okom trenera Amira Polovine, koji ima iskustva u radu sa mlađim selekcijama. Sve je to još u začetku, potrebno je djeci stvoriti uslove, osigurati opremu, sponzore, ali s obzirom na interesovanje uskoro slijedi i zvanična registracija kluba", kazao je Bašić.

Uprkos lošim uslovima za rad i nedostatku sale za treninge, mlade selekcije NK Kolina ostvaruju dobre rezultate.

"Selekcija ovog kluba 2005. godište, osvojia je prvo mjesto u Omladinskoj ligi ove regije u kojoj se takmiče klubovi iz svih općina Gornje drinske regije. Dobre rezultate ostvarili su i dječaci 2002. godište. Kada se igraju utakmice ususret ovom klubu izlazi i FK Sutjeska iz Foče, koji nam bez naknade daje salu kada smo domaćini. Ovako djeca treniraju u sali OŠ Ustikolina, koja je malog kapaciteta za kvalitetne treninge", kazao je Bašić.

On je dodao da u sklopu priprema za nastavak prvenstva Omladinske lige, pioniri NK Kolina danas u Rogatici igraju prijateljske utakmice sa FK Mladost iz ovog grada, a prvenstvo počinje 7. februara.