Nogomet
352

Nikola Komazec: Lijepo je kad ti navijači skandiraju ime

Piše: D. B.
Nikola Komazec (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nikola Komazec (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novo pojačanje FK Sarajevo, napadač Nikola Komazec, postigao je dva gola u pobjedi Bordo ekipe nad Čelikom proteklog vikenda. Njegovim dolaskom je, barem se tako čini, rješen problem s realizacijom. Već se uklopio u ekipu, zadovoljan je igrom i boljim rezultatima svog tima te se nada novim uspjesima.

Komazec je stigao u FK Sarajevo kako bi se riješio problem s realizacijom, koji je FK Sarajevo imao od odlaska Emira Hadžića iz kluba i početka priprema. Uspješno je izdržao pritisak i počeo tresti protivničke mreže. Zadovoljstvo trenutnom situacijom nije krio.

"Lijepo sam prihvaćen u klubu i sada sam siguran da nisam pogriješio dolaskom na Koševo. Sve je super, rezultati su bolji, postigao sam tri gola u tri utakmice, ali što je najvažnije, ekipa igra dosta dobro. Pobjede su mi uvijek važnije od individualnog uspjeha", izjavio je Komazec za portal Klix.ba.

Posebno je zadovoljan napretkom ekipe, ali tvrdi da euforiji nema mjesta. Smatra da još uvijek nije u najboljoj formi, no, vjeruje da će je uskoro dostići.

"Moram istaći da su moji golovi plod dobre igre cijele ekipe, jer da tim nije napravio onako dobre akcije, ja ne bih bio u situaciji za pogodak. Uvijek dajem svoj maksimum, a golova sam gladan i na treningu. Trebalo mi je malo vremena, jer sam posljednju utakmicu odigrao na Tajlandu u aprilu. Od tada nisam igrao, trenirao sam s privatnim trenerom, tako da još uvijek nisam potpuno spreman, ali ću uskoro biti u punoj formi. Iako me je krenulo, ja sam oprezan i ne dozvoljavam sebi da budem euforičan", rekao je Komazec.

Prema njegovim riječima, atmosfera u ekipi se popravlja, titule ne obećava, ali najavljuje maksimalnu požrtvovanost i borbu za njih.

"Situacija je dosta bolja nego kad sam došao. Ekipa je i tada radila, ali atmosfera nije bila na nivou zbog neuspjeha u Evropskoj ligi. Sada se to sve popravlja, igrači su zadovoljni zbog bolje pozicije na tebeli, a cilj je da se borimo i ostvarimo što veći uspjeh. Ja titule ne mogu obećati, ali ću sigurno dati sve od sebe da dođemo do toga", kazao je napadač FK Sarajevo.

Golove protiv Čelika pred sjevernom tribinom nije proslavio, ali tvrdi da se ne radi o problemu s navijačima.

"Nema tu nikakvog problema. Gol pred sjevernom tribinom nisam proslavio jer ne znam kakvi su ovdje običaji. Obično sam ranije proslavljao sa saigračima koji su mi prilazili i čestitali. Razlog je i to što se koncentrišem na igru i teren, ali svakako je bilo lijepo čuti kada su navijači skandirali moje ime", rekao je Komazec.

FK Sarajevo narednog vikenda u okviru 6. kola BHT Premijer lige igra protiv Olimpica na Otoci. Komazec očekuje tešku utakmicu, ali se nada pobjedi svog tima.

"Neće nam biti lako, ali ja sam optimista. Kao i u svakoj utakmici, naš tim ide na tri boda. Nadam se pobjedi", završio je Komazec.