Igrač koji je "nestao"
0

Nikad nećete pogoditi ko je Haalandov uzor, čovjek kojeg pamte samo najveći sladokusci

D. P.
Haalandov uzor je bio Michu (Foto: Twitter)
Haalandov uzor je bio Michu (Foto: Twitter)
Erling Haaland je najbolje što nogometna današnjica nudi i sasvim je jasno zbog čega je najpopularnije ime u svjetskim medijima trenutno, a mnogi su ostali u šoku nakon što su saznali ko je oduvijek bio uzor sjajnog Norvežanina.

Haaland je već ove sezone postigao 20 golova u zvaničnim utakmicama za Manchester City i reprezentaciju Norveške, iako je tek oktobar, a mnogi se s pravom pitaju na koliko pogodaka će završiti sezonu.

Upravo zbog toga u fokus javnosti britanskih medija dospjela je informacija o njegovom nogometnom uzoru. Iako je odrastao u eri nekolicine najboljih nogometaša svih vremena, Haaland se odlučio na potpuno neobičan izbor ugrača na kojeg se ugledao.

Riječ je o Michuu! Da, dobro ste čuli. Punim imenom Miguel Perez Cuesta bio je oduvijek uzor Erlinga Haalanda, iako je zenit njegove karijere trajao vrlo kratko.

[TWITTER]1577986378809413632[/TWITTER]

Ovaj španski nogometaš ostao je u sjećanju samo još najvećim nogometnim sladokuscima, a sve zbog fantastične sezone u Swanseaju. Tada je velškoj ekipi, koja se takmiči u engleskom nogometu, donio Liga kup.

U debitantskoj sezoni za Swansea u elitnom rangu engleskog nogometa Michu je postigao 22 gola, a nije u pitanju klasični napadač. Nakon toga otišao je u Napoli na posudbu i potpuno se "izgubio".

"Uvijek sam volio vidjeti kako drugi napadači rade dobre stvari na terenu. Volio sam kada neko igra oštro i zbog toga mi se Michu toliko sviđao. Napadač u zoni protoka, nema ništa bolje nego gledati njega. Oduvijek sam uživao gledati Michua, jednostavno, cijelog mog života", naveo je svojevremeno Haaland u razgovoru za VG.

U nastavku se dvojac upoznao. Nerijetko su zajedno objavljivali fotografije na društvenim mrežama, a dok je Haaland bio u Borussiji Dortmund, dvojac je razmijenio dresove.

"Dao sam mu dres Burgosa, a on meni Borussije. Drago mi je da ima takav utjecaj nakon dolaska u Englesku. Bit će najveća zvijezda s Mbappeom u Evropi, baš kao što su bili Messi i Ronaldo", rekao je prije nekoliko sedmica Michu u razgovoru za Cadena SER.

Michu je naveo da mu je čast što ga je igrač poput Haalanda odabrao za uzora.