Baš nema sreće
30

Nijemci objavili spisak za SP u Kataru, najveći peh njemačkog nogometa opet otpao zbog povrede

K. H.
Marco Reus (Foto: EPA-EFE)
Marco Reus (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Borussije Dortmund Marco Reus zbog povrede zgloba definitivno neće igrati za Svjetskom prvenstvu u Kataru, što mu je drugi put u karijeri da neposredno pred Mundijal otpadne sa spiska zbog povrede.

Reus se povrijedio u septembru na meču protiv Schalke, uspio se oporaviti i nakon nešto manje od mjesec dana zaigrati protiv Union Berlina, gdje je opet obnovio povredu, da bi nakon 15-ak dana doživio još jednu povredu, u meču protiv Bochuma, koja će ga i definitivno ostaviti van terena i bez nastupa na Mundijalu.

Ovaj njemački nogometaš tokom karijere je uvijek imao velikih problema s povredama i slobodno se može reći da nogomet "nije bio pošten" prema njemu, a da nije bilo tako i s obzirom na kvalitet koji posjeduje, nema sumnje da bi ostvario znatno veće uspjehe.

Reus se 2012. godine povrijedio u posljednjoj pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo, dvije godine poslije je zbog povrede propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a identična situacija kao 2012. godine desila mu se i 2016. kada se u posljednjoj pripremoj utakmici pred Evropsko prvenstvo povrijedio.

Zbog povrede je propustio Evropsko prvenstvo koje se održalo 2021. godine, a jedini nastup na velikom takmičenju imao je u Rusiji na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kada je Njemačka u grupnoj fazi završila takmičenje na kojem je branila titulu prvaka svijeta.

Spisak reprezentacije Njemačke:

Golmani: Neuer, ter Stegen i Trapp

Odbrana: B. Kotchap, Ginter, Günter, Kehrer, Klostermann, Raum, Rudiger, Schlotterbeck i Süle

Vezni red: Brandt, Füllkrug, Goretzka, Götze, Gundogan, Hofmann i Kimmich

Napadači: Adeyemi, Gnabry, Havertz, Moukoko, Müller, Musiala i Sané.