"Od njh se može učiti"
9

Neymar: Leo Messi i Usain Bolt su najveći

Klix.ba
Neymar
Neymar
Brazilac Neymar, koji se sa svojom reprezentacijom nalazi na Olimpijskim igrama u Londonu, nije propustio priliku pohvaliti najboljeg nogometaša današnjice Lionela Messija i najbržeg čovjeka na svijetu, Jamajčanina Usaina Bolta.

Neymar je prije dolaska u London obećao svojim prijateljima kako će se fotografisati sa Boltom i to će mu, kako sada stvari stoje, i uspjeti.

"Bolt i Messi su najveći sportisti na svijetu", izjavio je najbolji brazilski nogometaš prije nego je počeo govoriti o šansama Brazila za osvajanje zlatne medalje na nogometnom tuniru.

Brazilac je također izjavio kako Messi i ove godine treba osvojiti Zlatnu loptu, nagradu koja se dodjeljuje najboljem nogometašu na svijetu. Ukoliko se to desi, Argentincu će ovo biti četvrto priznanje zaredom.

"Ono što on radi sa loptom je nevjerovatno. To ne može niko drugi. Xavi pokreće tim, Iniesta je čudesan, Cristiano Ronaldo je efikasan... Njegovi golovi i igre mi služe kako bih poboljšao svoju igru. Međutim, mnogo toga mi još fali da bih bio kao on", dodao je Neymar.

Neymar je na dosadašnjem nogometnom turniru u Londonu ukupno 19 puta šutirao na gol, od toga su tri lopte završile u mreži. U isto vrijeme, njegov reprezentativni kolega Damiao je postigao četiri gola iz deset pokušaja.