Kapiten u Premiershipu
7

Nevjerovatni detalji o igraču koji se danas srušio: Nije mu prvi put, tek je operisan

D. P.
Igrači Lutona aplaudiraju u čast Lockyera (Foto: Luton Town FC)
Igrači Lutona aplaudiraju u čast Lockyera (Foto: Luton Town FC)
Kapiten Luton Towna Tom Lockyer, koji je danas doživio srčani zastoj na utakmici Premier lige protiv Bournemoutha, i ranije je imao probleme s radom srca zbog čega je još jednom kolabirao na utakmici.
Lockyer je danas rastužio nogometni svijet nakon što se srušio tokom utakmice protiv Bournemoutha. Tužne scene dogodile su se nakon sat vremena igre, pri rezultatu 1:1, a utakmica je odmah prekinuta.

Srećom, Lockyer je sada smješten u bolnici i ukazan mu je tretman, a stanje stabilno. To sve duguje predanom medicinskom osoblju oba tima koji su mu pomogli i spasili mu život.

Međutim, velški reprezentativac odavno ima probleme s radom srca i ovo nije prvi put da mu se užasna scena dogodi baš na terenu. To je drugi put u samo nekoliko mjeseci da je kolabirao tokom utakmice.

Lockyer se prethodno srušio tokom finala play-offa u Championshipu krajem prošle sezone. Tada se ispostavilo da je 29-godišnjak patio od fibrilacije arterija, stanja koje može uzrokovati nepravilan ili abnormalno brz rad srca.

Nakon toga, odradio je operaciju kako bi riješio problem i vratio se na teren. Dobio je dopuštenje za igranje nogometa, ali je očigledno njegovo stanje bilo takvo, da ne bi smio igrati nogomet. Velšanin je bio uvjeren da je sve u redu te da može igrati.

"Imao sam operaciju da popravim problem i to se više ne bi trebalo ponoviti. Zapravo, nema razloga da stanem, želim podvući crtu i krenuti dalje", rekao je Lockyer za BBC nakon operacije.