Serie A
0

FOTO+VIDEO / Nevjerovatan preokret Lazija na Olimpicu, Lulić ponovo strijelac

Piše: J. H.
(Foto: AFP)
Lazio je večeras pobijedio na svom Olimpicu ekipu Cesene. Iako su gubili u prvom poluvremenu rezultatom 0-2, Laziali su zahvaljujući golovima Hernanesa, Lulića i Kozaka uspjeli preokrenuti rezultat na 3-2.

Lazio je dočekao Cesenu u okviru 23. kola Serie A. U posljednih nekoliko utakmica, Laziali su upisali odlične rezultate te su se i večeras nadali pobjedi koja bi im privremeno donijela treće mjesto na tabeli, odmah iza Juventusa i Milana. Treba napomenuti da Lazio nije izgubio u posljenjih sedam utakmica na svom stadionu.

Ali, stvari po tim Edoarda Reje i našeg Senada Lulića krenule su nizbrdo već u 14. minuti kad je Adrian Mutu doveo Cesenu u vodstvo od 0-1. Asistent kod gola bio je Vincenzo Iaquinta.

Lulić je u 22. minuti imao priliku da izjednači rezultat, ali je odbrana Cesene blokirala udarac našeg reprezentativca. U 30. minuti Cesena je mogla do 0-2 ali je Mutu šutirao glavom preko gola.

U 33. minuti Lazio je ostao sa deset igrača na terenu. Abdoulay Konko dobio je direktni crveni karton. Samo tri minute kasnije, gostujući tim došao je do vodstva od 0-2. Za Cesenu je sviran penal koji je Vincenzo Iaquinta uspješno izveo.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo izglednijih prilika za promjenu rezultata.

No, Lazio se nije predavao. Početkom prvog poluvremena zaprijetili su u nekoliko navrata. U 53. minuti Hernanes je na asistenciju Miroslova Klosea smanjio vodstvo Cesene na 1-2.

Na asistenciju Libora Kozaka, reprezentativac BiH Senad Lulić je izjednačio rezultat na 2-2 u 61. minuti. Dvije minute kasnije Libor je bio strijelac za 3-2 i čudesnu pobjedu Lazija.

Serie A, 23. kolo:

Lazio - Cesena 3-2 (Mutu 14, Iaquinta 35; Hernanes 53, Lulić 61, Kozak 63.)


szólj hozzá: Lazio vs Cesena 3:2 ALL GOALS