Nogomet
39

Nevjerovatan kiks golmana umalo koštao Zvezdu borbe za titulu

Klix.ba
Bajković umalo od gotovog napravio veresiju (Foto: Blic)
Bajković umalo od gotovog napravio veresiju (Foto: Blic)
Četiri kola prije kraja srbijanskog nogometnog prvenstva Crvena zvezda i dalje ima samo dva boda zaostatka za vodećim Partizanom, te će prvenstvo vjerovatno odlučiti derbi na Partizanovom stadionu, koji se igra poslije narednog kola.

Međutim, umalo je Zvezda ostala bez prilike da se bori za titulu, nakon što je golman Bajković u posljednjem kolu u Jagodini napravio nevjerovatan kiks.

Igrao se 51. minut meča između četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe Jelen Superlige, a pri Zvezdinom vođstvu od 2:1 Jagodina je imala slobodan udarac sa nešto više od 30 metara od gola gostiju.

Milan Đurić je, blago iskosa sa leve strane, ubacio loptu u Zvezdin kazneni prostor, gdje se očekivala ili reakcija odbrane, ili neki potez napadača koji bi ugorzili gol Bobana Bajkovića.

Nije se desilo ni jedno ni drugo, već nešto potpuno neočekivano: Bajković je toliko bio ubijeđen da lopta, koja je preletjela sve igrače pred njim, odlazi pored stative - da je podigao ruke u stilu "dobro je, opasnost je prošla". I, u tom stilu, mirno je pratio kako lopta ulazi u gol, piše Blic.

Zvezda je, srećom po njih, odmah potom dala gol. Milunović je manje od 60 sekundi poslije velikog Bajkovićevog kiksa, za koji je golman preuzeo punu odgovornost, donio svojim golom pobjedu klubu sa Marakane od 3:2.