Nogomet
1

Neuer: Talijani imaju strašan timski duh

Totalsport
Manuel Neuer (Foto: AFP)
Manuel Neuer (Foto: AFP)
Njemački nogometaši su po mnogim sudovima favoriti u polufinalnom meču koji u četvrtak slijedi na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Nijemci će meč protiv Talijana odigrati u Varšavi, no sami nogometaši Elfa itekako pozivaju na oprez prije utakmice s Talijanima, koji im nikada nisu bili omiljeni suparnik. Najbolje je sjetiti se pretprošlog Svjetskog prvenstva, u Njemačkoj (2006.), kada je budući prvak Italija pobijedio domaćina u polufinalu.

"Italija je uvijek vražja opasnost. Uvijek kod njih treba cijeniti taj jaki timski duh koji posjeduju. Na zadnjem Svjetskom prvenstvu se to izgubilo, ali opet ga imaju. Očekujem stvarno tešku utakmicu, jer je Italija suparnik kojeg morate cijeniti i imati određeno strahopoštovanje", rekao je golman Manuel Neuer koji je kratko komentirao izvođenje jedanaesteraca na utakmici Talijana i Engleza.

"Pirlo? Hm, dok god igrač zabija golove iz penala morate čestitati. Kako god izveo udarac. Eh, a da je promašio? Pucači imaju mnogo kombinacija prije udarca, a golmani samo tri. Lijevo, desno ili ostati na mjestu", zaključio je Neuer.