Nevjerovatan scenarij
119

Nesretnoj Norveškoj ne pomaže ni Haaland, za dvije minute primili dva gola i izgubili dobijen meč

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Norveške doživjeli su šokantan poraz na svom terenu od Škotske rezultatom 1:2, iako su do 87. minute imali prednost.

U prvom poluvremenu na stadionu u Oslu nije se desilo ništa vrijedno pomena, da bi u nastavku bila viđena istinska drama.

Najbolji strijelac Premiershipa i Manchester Cityja u prošloj sezoni, sjajni Erling Haaland bio je siguran sa bijele tačke u 61. minuti kada je zabio za veliko slavlje domaćih.

Norvežani su nakon toga čini sve da "umrtve igru" protivnika i dođu do prve pobjede u kvalifikacijama, a onda je uslijedio veliki šok za Skandinavce.

Prvo je u 87. minuti Dykes na snalažljiv način matirao Nylanda, a samo dvije minute kasnije isti igrač proigrava McLeana koji postiže novi gol za Škote vrijedan velika tri boda.

Škotska je tako vezala i treću pobjedu u isto toliko utakmica u kvalifikacijama i već sada su napravili veliki korak ka plasmanu na svoje drugo uzastopno Evropsko prvenstvo.

Tabela:

Standings provided by Sofascore

U terminu od 18 sati odigrane su još dvije utakmice u kojima nije bilo pobjednika. Crna Gora i Mađarska podijelile su plijen u utakmici bez golova, a Azerbejdžan i Estonija su odigrale 1:1.