Duel na Bilinom polju
63

Austrijanac će u nedjelju u Zenici Zmajevima odsvirati kraj kvalifikacija za zaborav

N. M.
Julian Weinberger (Foto: Twitter)
Julian Weinberger (Foto: Twitter)
Krovna evropska nogometna asocijacija UEFA odredila je službena lica za duel Bosne i Hercegovine i Slovačke u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pravdu će u Zenici dijeliti Austrijanac Julian Weinberger.

Tridesetosmogodišnjem Weinbergeru će pomagati njegovi sunarodnjaci Maximilian Kolbitsch i Andreas Witschnigg, četvrti sudija je Stefan Ebner, dok će u VAR sobi sjediti Alan Kijas i Manuel Schuettengruber.

Weinberger dosad nije prečesto sudio utakmice na najvišem nivou. Samo je jednom dijelio pravdu na meču aktuelnih kvalifikacija za EP, a ove sezone je na ukupno 13 utakmica dosudio 6 penala i pokazao 61 žuti karton.

Utakmica u Zenici će biti rezultatski nebitna za obje selekcije pošto su Zmajevi odavno izgubili šanse za plasman na Euro, koji su Slovaci osigurali sinoć pobjedom nad Islandom.

U prvom okršaju Slovačke i BiH u aktuelnim kvalifikacijama su slavili Slovaci sa 2:0. Od te utakmice su Zmajevi upisali još pet poraza, a pobjeđivali su samo slabašni Lihtenštajn dva puta.

Tako je BiH trenutno pretposljednja u grupi J s 9 bodova, čak 10 manje od drugoplasirane Slovačke.

Podsjećamo, Zmajevi će u martu imati priliku da se kroz baraž domognu Eura u Njemačkoj, ali čemu da se uopće nadamo nakon ovakve blamaže u kvalifikacijama?

Utakmica BiH i Slovačke igra se u nedjelju od 20.45h u Zenici, a Weinberger će tako Zmajevima odsvirati kraj još jednih kvalifikacija za zaborav koje možemo svrstati među najgore u historiji države.