Pred meč Lige prvaka
43

Neprijatan doček za Engleze u Beogradu: Delije napale navijače Manchester Cityja

N. M.
Foto: Telegraf.rs/Ilustracija
Foto: Telegraf.rs/Ilustracija
Nogometaši prvaka Evrope Manchester Cityja večeras u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka gostuju Crvenoj zvezdi u Beogradu, a njihovi navijači imali su neprijatan doček u glavnom gradu Srbije.

Navijače Cityja su u Beogradu napale Delije, najvatrenije pristalice Crvene zvezde, a brzo su se na društvenim mrežama pojavili i snimci incidenta.

Okupili su se fanovi Cityja u jednom od beogradskih pubova, a brzo su se ispred njega "ukazale" Delije i krenule u napad na Engleze pa je nastala tučnjava.

Sve je snimljeno s balkona stambene zgrade u blizini, a vidi se kako odmah dolazi policija koja je spriječila veći sukob i ozbiljnije nerede.

Tenzije između dvije navijačke skupine bile su prisutne i na prvom meču u Manchesteru, ali tada je sve ostalo na prozivkama. No, očito je da su navijači Zvezde to zapamtili Englezima i odlučili im fizičkim napadom uzvratiti.

Utakmica Zvezde i Cityja igra se večeras od 18:45 na beogradskoj Marakani, a neće imati rezultatski značaj jer je već jasno da će prvak Engleske završiti prvi, a prvak Srbije posljednji na tabeli.