Novo pojačanje na Koševu
121

Nemanja Zlatković: Sarajevo je veliki klub

Piše: A. K.
Novo pojačanje FK Sarajevo Nemanja Zlatković je, u prvoj izjavi za bh. medije, za naš portal rekao da se raduje nastupima u bordo dresu i da očekuje borbu za titulu prvaka u narednoj sezoni Premijer lige BiH.

Nekadašnja velika nada Crvene zvezde rekao je da mu je prelazak u FK Sarajevo predložio njegov menadžer Edo Kurtagić, a da mu se poziv učinio vrlo zanimljivim pa se odlučio na potpis jednogodišnjeg ugovora.

"Sarajevo poznajem kao veliki klub sa odličnim navijačima i sa zadovoljstvom očekujem nastupe. Nadam se da ćemo se naredne sezone boriti za titulu prvaka", rekao je Zlatković za naš portal.

Prvu utakmicu u novom klubu Zlatković bi mogao odigrati u pretkolu Evropske lige. On već ima iskustvo igranja evropskih utakmica. Sa Žilinom je igrao, između ostalih, protiv Hajduka i Partizana.

"Imam iskustvo igranja utakmica Evropske lige, ali je još rano govoriti o tome, jer još nije poznat protivnik Sarajeva. Kada budemo znali s kim igramo moći ćemo detaljnije govoriti o tome", rekao je novi vezni igrač tima sa Koševa.

Zlatković je zajedno sa Ivanom Tatomirovićem nastupao u juniorima Crvene zvezde, a ostale saigrače upoznat će na večerašnjem treningu.