Igrao za Žilinu
99

VIDEO / Nemanja Zlatković novo pojačanje FK Sarajevo

Piše: A. K.
Bordo dres u narednoj sezoni nosit će još jedno pojačanje. Riječ je o Nemanji Zlatkoviću, rođenom 1988. godine, koji u Sarajevo dolazi iz slovačke Žiline.

Kako saznajemo, Zlatković koji će sa Sarajevom potpisati jednogodišnji ugovor, bit će novo pojačanje Bordo tima na sredini terena. Igra na poziciji lijevog ofanzivnog veznog, izraziti je ljevak sa odličnim šutem.

Zlatković je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, gdje je prošao kompletnu omladinsku školu. Proglašen je najboljim omladincem kluba sa Marakane u svojoj generaciji. Karijeru je nastavio u Zemunu, odakle je prešao u Žilinu. Nakon dvije sezone u Žilini, godinu dana je igrao u Grčkoj, te se opet vratio u Žilinu, klub u kojem je pola sezone igrao zajedno sa bivšim bh. reprezentativcem Admirom Vladavićem.

Zlatkovićevim znanjem zadovoljan je i trener FK Sarajevo Dragan Jović, koji je "odobrio" transfer na Koševo nakon pregledanih snimaka.

Zlatković je, saznajemo, imao mnogo boljih ponuda, ali se odlučio na prelazak u FK Sarajevo, na insistiranje svog menadžera Ede Kurtagića.

Novi igrač FK Sarajevo je na putu prema našem glavnom gradu, gdje će večeras odraditi trening sa svojim novim saigračima.