Nogomet
16

Nemanja Bilbija: Derbi je teško prognozirati, ali je kvalitet na našoj strani

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
Sarajevo će u 13. kolu BHT Premijer lige BiH biti gost Željezničaru na Grbavici u vječitom gradskom derbiju. Napadač Bordo ekipe Nemanja Bilbija vjeruje da je njegov tim kvalitetniji od Plavih sa Grbavice i nada se pozitivnom rezultatu.

Sarajevo predvođeno trenerom Mehom Kodrom u pet utakmica u svim takmičenjima ima četiri pobjede i remi, čime su na Koševu zadovoljni.

"S obzirom na protivnike koje smo imali, posebno gostovanje kod Zrinjskog, smatram da možemo biti zadovoljni sa sedam osvojenih bodova iz tri utakmice", izjavio je Bilbija.

On vjeruje da je njegova ekipa kvalitetnija od protivničke, očekuje dosta dobru utakmicu i povoljan rezultat za Sarajevo.

"Jako je teško prognozirati derbi, iako je kvalitet sigurno na našoj strani. Međutim, u ovakvim utakmicama je svaki ishod moguć. Mi ćemo se fokusirati na svoju igru i ako budemo pravi i pružimo partiju koja odgovara našim mogućnostima, smatram da neće biti prevelike opasnosti po naš gol. Igrao sam nekoliko puta protiv Željezničara i dobro sam upoznat s njihovim načinom igre na Grbavici. Derbi vjerovatno neće biti posebno lijep za oko, ali svakako očekujem borbenu utakmicu", rekao je napadač Sarajeva.

Iako nije dijete Sarajeva, Bilbiji gradski derbi mnogo znači.

"Ovo je jedna velika utakmica, jer dueli Željezničara i Sarajeva uvijek privlače veliku pažnju i izuzetno mi je drago što sam dio toga", kazao je dvadesetčetverogodišnji Banjalučanin.

Cilj Sarajeva je i dalje vrh tabele.

"Bespotrebno je pričati o onome što mi želimo i koje su naše ambicije. Međutim, ne želim govoriti o nečemu što će se rješavati u narednom dijelu sezone. U mojoj, ali i u glavama mojih kolega, isključivo je naredna utakmica, derbi na Grbavici", jasan je bio Bilbija.

Zbog forme je doživio kritike navijača, ali se, barem se tako čini, situacija popravlja. Nemanja je pruža dobre partije.

"Smatram da je moja forma u uzlaznoj putanji. Naporno radim svaki trening kako bi sve dobro izgledalo na utakmici", završio je Bilbija.

Utakmica Željezničar - Sarajevo se igra u nedjelju s početkom u 13:30 sati.