Žele ga u Hrvatskoj
53

Nemanja Bilbija bi mogao napraviti iznenađujući transfer i otići pod palicu bivšeg trenera

K. H.
Nemanja Bilbija (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: G. Š./Klix.ba)
Trener Rijeke Sergej Jakirović u svoj tim želi dovesti kapitena Zrinjskog Nemanju Bilbiju, saznaje hrvatski portal Germanijak.

Kako se navodi, Jakirović poznaje Bilbiju "u dušu", a iako ima ugovor do 2025. godine, Rijeka je spremna platiti obeštećenje za njegove usluge i dovesti ga u svoje redove.

"Kapiten Mostaraca već se ranije povezivao s dolaskom na Rujevicu, otkako je šef ondje njegov bivši trener, no tada se Zrinjski borio za naslov prvaka pa je puštanje kapitena bila suluda misao. Sada, nakon što se Bilbija dokazao u susjednoj BiH, iskorak u HNL ne bi bio toliko iznenađenje, kao ni to da Jakirović upravo u njemu vidi spas, lijek, amajliju ili kako god to želite nazvati", navodi se na spomenutom portalu i dodaje:

"Ono što je sigurno jest da je kombinacija Jakirović-Bilbija u BiH bila zaista ubojita."

Biblija je pod vodstvom Jakirovića igrao i možda najbolji nogomet u karijeri, a ukupno je u 70 mečeva postigao 53 pogotka i 10 puta upisao asistenciju.

Ipak, fokus za Bilbiju i njegov Zrinjski je sutrašnji uzvratni meč 2. pretkola Lige prvaka protiv Slovana.

U prvom meču Plemići su doživjeli poraz od 1:0, no i ukolik dožive poraz, igrat će Evropsku ligu te imati još jednu šansu u Konferencijskoj ligi.