"Ili, ili..."
36

Nema više bilo kakvih kalkulacija: Predsjednik PSG-a poslao jasnu poruku Mbappeu o budućnosti

K. H.
Nasser Al-Khelaifi i Kylian Mbappe
Nasser Al-Khelaifi i Kylian Mbappe
Predsjednik Paris Saint-Germaina Nasser Al-Khelaifi još jednom je poručio Kylianu Mbappeu da mu neće dozvoliti da se poigrava s uglednom kluba, a kako je rekao, onaj ko ne želi biti u klubu i ne treba ostati.

Mbappe ima ponudu da produži ugovor sa PSG-om, koji mu traje do ljeta naredne godine, a klub ni pod jednim uslovom ne želi da ga pusti da ode besplatno i ukoliko ne produži ugovor ovog ljeta, u narednim mjesecima bi mogao preći u novi klub.

Situacija je, samim tim, vrlo jednostavna. Ukoliko Mbappe u narednim danima ne produži ugovor sa PSG-om, klub će ga prodati do kraja ljetnog prijelaznog roka, a najviše se spominje transfer u Real Madrid, koji već godinama želi dovesti ovog francuskog nogometaša.

Al-Khelaifi kaže da igrači u PSG-u imaju sve preduslove za dobre rezultate, a da je klub u konačnici veći od svih igrača i da oni koji ne žele biti tu, i ne trebaju ostati.

"Klub je veći od svih, a onaj koji ne želi biti ovdje i ko ne poštuje ovaj grb, ne bi trebao ni biti ovdje. Izgrađeni su najbolji sadržaji na svijetu i zato mislimo da nema opravdanja. Nema toga što nedostaje. Na treninzima se mora ići 200 posto. Trebamo biti koncentrisani na naše nastupe i rezultati će doći", rekao je Al-Khelaifi.

Mbappe je član PSG-a od ljeta 2017. godine, a za ovaj tim je ukupno odigrao 260 mečeva i postigao 212 pogodaka.

Spominje se da bi klub mogao napustiti za cijenu od 150 miliona eura, no jasno je da će se veoma teško platiti taj iznos, s obzirom na to da ima još samo godinu ugovora s ovim francuskim timom.