Nakon veličanstvene pobjede
0

Nekoliko hiljada navijača dočekalo igrače Barcelone

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nedjeljno izdanje Sporta donosi veliki naslov "Nogometni Bogovi", aludirajući na nogometaše Barcelone koji su oduševili još jednom svojom predstavom.

Španska štampa u nedjelju uvjerljivo najveću pozornost daje utakmici 34. kola španske Primere. Veličanstvenoj pobjedi Barcelone na Santiago Bernabeuu 6-2 u "El Clasicu", velikom derbiju španskog prvenstva.

Zadnji je puta Real šest pogodaka na svom terenu primio prije malo manje od pola stoljeća, od gradskog suparnika Atletica. Iako joj ovo nije najuvjerljiviji trijumf protiv madridskih bijelih, nikad ranije nije Barça zabila Realu šesticu na njegovom terenu, pa će ovaj ishod postati legendaran kao i onih 5-0 iz februara 1974. godine.

  • Ovo je bio spektakularan trijumf - stoji u El Mundu, koji u najpozitivnijim tonovima opisuje igru Messija, Henryja, ali posebno Xavija koji je, po njihovom mišljenju, odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri.

Igrači Barcelone su sletjeli u katalonsku prijestolnicu tokom večeri sa subote na nedjelju, a pet hiljada oduševljenih navijača ih je dočekalo u zračnoj luci.

U gradu je, pak, vladalo pravo ludilo i rijeke navijača su bez prestanka skandirale svojim miljenicima. Okupirale su njihov autobus i zoru dočekali na ulicama grada slaveći jednu od najvećih pobjeda kluba za kojeg žive.