Jeremy Menez
7

Nekada jedan od najvećih talenata u Evropi: Bio sam glup i idiot, ali mrzim nepravdu

K. H.
Jeremy Menez (Foto: EPA-EFE)
Jeremy Menez (Foto: EPA-EFE)
Francuski nogometaš Jeremey Menez u intervju za France Football otkrio je stvari koje su ga koštale veće i bolje karijere rekavši kako se u najbolje vrijeme previše obazirao na pisanje medija te da je često bio glup davajući im povoda za negativno pisanje.

Menez je profesionalnu karijeru počeo 2004. godine i do danas je promijenio devet klubova, a nakon avanture u Francuskoj, Italiji, Turskoj i Meksiku, danas igra u rodnoj državi gdje nastupa za drugoligaša Paris FC.

Iako je bio jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji, Menez nikada nije ostvario puni potencijal koji se od njega očekivao i njegova karijera u konačni nije bila uspješna u mjeri u kojoj je mogla biti.

Za France Football iskreno je rekao da nije uvijek donosio ispravne odluke te da se u pojedinim situacijama mogao bolje ponašati.

"Često sam tokom svoje karijere bio glup. Nije mi se sviđalo kako mediji pišu o meni, ali sam im ja pomogao da to ne izgleda onako kako ja želim. Možda sam mogao biti i manje idiot, mrzim nepravdu i mnogo puta sam pročitao stvari o sebi koje nisu istina", kazao je Menez i nastavio:

"Nisam uzimao u obzir da mediji rade svoj posao, ali i tada i sada znam ko sam i to je ono što mi je najbitnije", kazao je ovaj bivši igrač Monaca, Rome, PSG-a i Milana.

Menez je karijeru počeo u francuskom Sochauxu za koji je igrao od 2004. do 2006. godine, nakon čega je redom igrao za Monaco, Romu, PSG, Milan, Bordeaux, Antalyaspor, meksičku Ameriku i Paris FC, čiji je i danas član.

Za reprezentaciju Francuske je upisao 24 nastupa, a ranije je igrao za sve mlađe selekcije Trikolora.