Nogomet
5

Mihajlović: Balotelli i Menez su me impresionirali

Klix.ba
Siniša Mihajlović (Foto: EPA)
Siniša Mihajlović (Foto: EPA)
Nakon sinoćnje pobjede nad niželigašem Alessandrijom rezultatom 5:0 i plasmana u finale Kupa Italije, trener Milana Siniša Mihajlović bio je izuzetno zadovoljan.

Mihajlović je pohvailo svoje nogometaše Marija Balotellija i Jeremyja Meneza, ali je istakao da još uvijek nisu potpuno fizički spremni.

Balotelli i Menez su bili van stroja zbog povreda, ali su sinoć zaigrali od prve minute. Talijan je postigao jedan, a Francuz dva gola.

"Oni su važni igrali za nas, ali fizički još uvijek nisu potpuno spremni. Mario, Jeremy su dobro odradili posao, ali se vidi da nisu u top formi. Dobra vijest je da se treninzima sa ekipom vraća i Luiz Adriano, što je ključno za završnicu prvenstva", izjavio je Mihajlović.

Komentarisao je i činjenicu da Balotelli nije proslavio pogodak.

"Ne sjećam se kada je Balotelli proslavio pogodak. Rekao sam da mora promijeniti svoj stav, a danas je trčao i žrtvovao se za tim. Međutim, još uvijek nije u formi", dodao je trener Milana.

Rossoneri su osigurali svoje mjesto u finalu Kupa Italije, što je šansa za prvi Mihajlovićev trofej nakon što je prošlog ljeta stigao iz Sampdorije.

"Važno je to što smo u finalu, a još važnije je da imamo pravi pristup, da pobjeđujemo uvjerljivo i dajemo šansu onima koji ranije nisu mnogo igrali", kazao je Mihajlović.

U finalu bi volio igrati protiv Juventusa.

"Volio bih igrati više protiv Juventusa nego protiv Intera. Ako Juventus osvoji Scudetto, igrat ćemo za dva trofeja, Kup Italije i Superkup", jasan je bio popularni Miha.

Spekuliše se da bi 17-godišnji golman MIlana Gianluigi Donnarumma mogao putovati na Evropsko prvenstvo u Francusku s reprezentacijom Italije.

"On je starter u Milanu, veliki je talenat, ali selektor Antonio Conte najbolje zna koga će pozvati. Donnarumma ima mnogo vremena ispred sebe, mora ostati nogama čvrsto na zemlji, fokusirati se na Milan, biti skroman i raditi. Jedno je sigurno, Milan i reprezentacija Italije imaju sjajnog golmana za narednih 20 godina", završio je Mihajlović.